sista dagen i Kina

sitter nu pa ett internetcafe med Verre. Idag skildes vi at, issa, jossan och jullan sitter nu pa ett tag och ska vidare ner i sodra kina och sedan till vietnamn och laos medan jag och verre flyger till bangkok imorgon. klockan 2 lyfter planet och fyra timmar senare kommer vi vara i thailand, att komma till varmen kommer bli underbart.
Just nu vantar jag pa att alskade jennsi ska logga in pa skype sa att jag kan fa prata med henne !

idag har vi varit pa elektronikmarknaden igen och verre har kopt sig en systemkamera, vi har blivit grymma pa att pruta maste jag saga :) sedan var det vidare mot en annan marknad dar vi bada kopte lite sma grejer. Verre har aven inhandlat hogtalare sa nu kan vi forfesta ordentligt sa vi vacker halva kvarteret haha ! ...oooohja ;)

Vad hander dar hemma? :)

kramar emma

God Jul fran Shanghai !

Hejsan alla dar hemma!

Har som ni markt inte uppdaterat nagot har sedan den dagen jag akte. sorry for det !
Men nu ar vi iallafall i Shanghai i Kina. God Jul pa er allihopa och hoppas ni haft en bra julafton. Var kvall blev mysig, forst ut och ata pa restaurang for att sen testa pa Shanghais uteliv, var pa en "underground" klubb vilket var riktigt haftigt.

Nu har vi snart varit borta i 3 veckor, tre veckor som kanns sa mycket langre eftersom vi har hunnit med sa mycket. Det har varit full rulle hela dagarna i stort sett.

Lite kort om tagresan. Det var 5 valdigt annorlunda dagar som spenderades pa ett tag, jag trodde jag skulle bli rastlos men det vart inte farligt alls. Vi agnade dagarna at att spela kort, sitta och prata och aven prata med de andra pa taget. taget mellan Moskwa och Mongoliet var det nastan inga mer backpackers sa vi pratade mycket med manniskor fran mongoliet. Vi blev aven vanner med de mongoliska poliserna, som vi spelade kort med och aven festade. Lite haftigt, ingen av dom kunde nagon engelska men anda hade vi kul ihop. larde dom att spela kortspelet "bubblan" haha och oj vad mycket skratt det blev da !

Nar vi kom fram till Mongoliet kandes det skont att antligen fa sova i en skon sang. for sangarna pa taget var harda som bara den..sa ja ont i kroppen hade man. Men sangarna pa hotellet var tyvarr inte sa mycket battre men men man sov gott anda ! De tre dagarna i mongoliet var valdigt hektiska. Vi hade var egna guide, Issas fabrors kontakt som bor dar. Hon visade oss runt till olika tempel och det var riktigt coolt att se. Vi var aven pa campus Stai en natt, dar vi skulle sova i ett talt! men det var for kallt sa vi fick sova i rumn istallet. Det var namligen 30 minusgrader i Mongoliet sa det var verkligen kallt! brrr. Vi at aven pa typiska mongoliska restauranger. Dom gillar nog kott dar for det var alltid mycket kott och nastan ingen potatis eller ris till..kott och gronsaker helt enkelt. Till skillnad fran har i kina, dar ar det mycket ris och lite kott! Vi var aven pa en nattklubb en kvall i mongoliet med. Harligt att fa dansa. Jag och Jossan gick upp sjalva pa dansgolvet medan alla andra satt och kollade, ganska mycket folk. Vi gick upp och buggade! haha och jag som inte kan bugga...men kul var det :) tankte ju att jag kommer aldrig att traffa dom igen sa!
Sa kort och gott, vi gillade alla mogoliet och ulaan Baatar var en mysig stad och folket var valdigt vanliga och hjalpsamma.

Dagarna i Kina har varit harliga dom med. I peking bodde vi pa ett hostel for 50 kr natten. Riktigt billigt och frascht var det, hade vantat mej nagot helt annat..sa det var positivt! Dar var det aven andra backpackers som vi umgicks med bland annat tva hollandare, en engelsman och en dansk! trevliga prickar det dar.
Nar vi var i peking besokte vi forbjudna staden och himmelska fridens torg och aven sommarpalatset. Innan har inte historiska sevardigehter varit min grej..men har nog andrat lite uppfattning om det dar.
Vi var aven pa kinesiska muren, det var verkligen haftigt, kanslan nar man stod pa muren och kollade nerat och insag hur langt man hade gatt var haftigt. Man kunde inte riktigt forsta att man stod dar. Dit maste man aka om man far mojlighet sager jag bara. En av dom sista dagarna i peking belv jag av med min kamera, nagon som snodde den...typsikt, jag som har san koll hela tiden! Sa haromdan kopte jag en ny kamera pa en elektronik marknad.
Priserna i Kina ar helt otroliga, aka tunnebana kostar 2 kr och buss 1 kr. en middag far du for 15 kr, helt sjukt !
och pa marknaden kan man fa smycken och klader och skor hur billigt som helst. Har kopt ett par converse for 50 kr:)

Pa mandag aker jag och Verre till Bangkok for att vara dar i 1-2 dagar och shoppa lite klader! for att sen aka till Phuket sa vi kommer ner dit lagom till nyar:) ska bli sa skont att komma ner till varmen nu. Sa kommer val vara i Thailand i 2 manader, vilket kanns underbart! Ska aven aka over till Malaysia nagra dagar.

Na nu ska jag logga ut, nu ska vi ata. sista kvallen med ganget namligen, de andra 3 tjejerna aker namligen landvagen  ner via sodra kina, vietnamn och laos och sen thailand. Sa vi kommer inte ses pa kanske 4 veckor. Lite sorgligt men vi ses snart igen !
Veckorna hittills har varit sa himla bra och jag trivs verkligen som fisken i vattnet! vi ar ett bra gang och har kul hela tiden! Toppentjejer allihopa!

tankte aven lagga upp bilder, men nu har jag inte sa manga bilder pa min nya kamera, sa ni far ha talamod..;) men jag lovar det kommer ! hade manga roliga bilder pa min forra kamera..sa typsikt, men det kommer bli fler!

Ha det toppen nu !
kram Emma




Hejdå!

Om några timmar sitter jag i bilen påväg till landvetter & imorgonbitti sitter jag på ett plan mot livets resa ! 
 
Har sagt hejdå till mina underbara vänner nu, vilket var sjukt jobbigt, tårarna vill inte sluta komma. kommer sakna er så sjukt mycket, jag älskar er det vet ni <3 och snart kommer jag hem igen !



/ Emma


Reseblogg!

Hejsan !

Nu har jag tagit bort alla gamla inlägg, tänkte att detta skulle min reseblogg, här kommer ni kunna följa min resa med 4 vänner som kommer att börja i Ryssland och avslutas i Thailand. Vi kommer åka transibiriska järnvägen där sista hållplatsen är kina och under vägen kommer vi även att stanna i Mongoliet i några dagar.

Idag är det den där dagen som jag längtat till hur mycket som helst. Inatt går bilen mot landvetter och jag säger hejdå till familij och vänner för att sedan vara borta i några månader. Saknaden kommer såklart att vara stor, men jag kommer ju hem igen! Detta kommer bli en resa att minnas! Tänk vad mycket vi kommer vara med om, så mycket vi kommer uppleva..det kommer bli så himla spännande! så ja, man kan väl säga att jag har resfeber nu..eller det har jag nog haft de senaste veckorna ;)



transibiriska järnvägen

// Emma


RSS 2.0